• ПИСНА ЛИ ВИ ДА ДАВАТЕ И БЕЗ ТОВА ТРУДНО ЗАРАБОТЕНИТЕ СИ СПЕСТЯВАНИЯ НА ДЪРЖАВАТА ПОРАДИ АБСУРДНИ ПРИЧИНИ?

  • ИСКАТЕ ЛИ ДА ТРУПАТЕ ПАРИ ЗА СЕБЕ СИ, НЕ ЗА ПОЛИТИЦИТЕ?

  • НИЕ ЩЕ ВИ ПОДАДЕМ РЪКА И ЩЕ ВИ ИЗВАДИМ ОТ ПОРОЧНИЯ КРЪГ НА ПЛАЩАНЕТО НА ГЛОБИ!

Корупцията и всички ние

Държавен служител се кандидатира за Книгата на рекордите Гинес с 4 /четири/ !!! уволнения и 3 /три/ назначения на един и същи пост, получавайки заплата повече от 6 /шест/ години, без да е работил нито ден. Тези пари ги плащаме всички ние. Знаете го.

Миналия месец в Китай бяха публикувани цифри, от които е видно, че китайското правителство е екзекутирали за корупция около 10 000 /десет хиляди/ служители, а други 120 000 /сто и двадесет хиляди/ са получили присъди за 10-20 години затвор от 2 000 година насам. Високопоставените служители ги екзекутират публично, с цел да покажат, че корупцията е престъпление, което там се наказва.

Корупция (на латински: corrumpo – развалям, развращавам, подкупвам) в най-общ смисъл е злоупотребата с обществена служба за лично облагодетелстване или, по-конкретно - поведение на длъжностни лица, чрез което те или техни близки се облагодетелстват неправомерно и незаконно, като злоупотребяват с поверената им власт./Wiki/.

 

         Ако се съпоставят актуалните данни за корупцията с тези за криминалната престъпност и най-често срещаните престъпления, става ясно, че жертви и засегнати – пряко или косвено от корупцията са годишно около 19% от населението

Според един от последните доклади на Центъра за изследване на демокрацията, корупцията в България е придобила системен характер, функционира като допълнителен данък за публични услуги, а държавните институции на практика са приватизирани от техните служители.

Знаете ли например какъв „орган” имаме от 29.05.2015г. в държавата? Национален съвет по антикорупционни политики към Министерския съвет. Имаме даже записана и Национална стратегия за превенция и противодействие на корупцията в Република България 2015-2020г.

Не съм сигурна дали изпълнението на някакви стратегии ще пребори толкова дълбок а хронична болест, като корупцията. Може би е добре да се огледаме какво става в „братския Китай” ?

 

Още статии и интересни факти можете да намерите в нашия блог - >

китайската стена 1

 

 „АТЛАС ПЛОВДИВ” ЕООД - Административни услуги : Изготвяне на документация - ХЕИ, Инспекция по труда, Агенция по храните, Пожарна

Търсене